Starten met hardlopen

Starten met hardlopen is een speciaal onderdeel van het Lopersproject. Iedereen die wil starten met hardlopen, kan hier leren hardlopen onder deskundige leiding van ervaren trainers.

Je moet wel gezond zijn! Als je twijfelt of je kunt gaan hardlopen, is het verstandig om langs je huisarts te gaan. Je kunt je ook laten keuren bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA).

De trainers begeleiden je drie maanden en hebben aandacht voor je looptechniek, je lenigheid en je kracht. Tijdens de trainingen worden je hiervoor verschillende oefeningen aangeleerd. Veiligheid en blessurepreventie zijn belangrijke thema’s van het Lopersproject. Wij vinden het belangrijk dat je verantwoord en gezond traint. We kiezen daarom voor een voorzichtige opbouw waardoor je lichaam kan wennen aan de belasting van het hardlopen.
Door verantwoord te trainen verminder je de kans op blessures en blijft het plezier in het hardlopen voorop staan.

Trainingen

Op het schema staan de trainingen die je doordeweeks doet, de locatie en de aanvangstijd van de gezamenlijke training op zondag en de uitzonderingen van een locatietraining of dropping. Het schema opent in een nieuw scherm en kan (denk aan het milieu) worden geprint op A4 formaat.

Belangrijk
  • Zie het schema als leidraad; (binnenkort beschikbaar via deze pagina)
  • De omvang gaat geleidelijk omhoog, met relatieve herstelweken;
  • Probeer op zachte ondergrond te lopen, dat heeft een schok dempende werking;
  • Gun jezelf rust wanneer je je oververmoeid voelt, neem contact op met de trainer en bespreek met hem/haar een minder zwaar schema;
  • Spreek gezamenlijk af voor een training; je zult zien dat je makkelijker loopt;
  • Zorg dat het plezier voorop staat;
  • Stel jezelf een haalbaar doel;
  • Neem op tijd je rust zorg voor voldoende slaap;
  • Ziek geweest, ga niet inhalen. Bouw rustig weer op!
Contact met de trainers

Als deelnemer aan het Lopersproject Ter Heijde kan je rechtstreeks contact hebben met je trainer. Bijvoorbeeld om advies te vragen over een training of om je af te melden voor een training of als je geblesseerd bent en wilt weten wat je kunt doen. Tijdens de eerste training zal er per groep/afstand een app-groep worden aangemaakt.

Schema

Trainingsschema Lopersproject 2024 starters

Trainers

Marjolein De Korte – van Marrewijk 

Laura Jentink