Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Starten met hardlopen

Starten met hardlopen is een speciaal onderdeel van het Lopersproject. Iedereen die wil starten met hardlopen, kan hier leren hardlopen onder deskundige leiding van ervaren trainers.

Je moet wel gezond zijn! Als je twijfelt of je kunt gaan hardlopen, is het verstandig om langs je huisarts te gaan. Je kunt je ook laten keuren bij een Sport Medisch Adviescentrum (SMA).

De trainers begeleiden je drie maanden en hebben aandacht voor je looptechniek, je lenigheid en je kracht. Tijdens de trainingen worden je hiervoor verschillende oefeningen aangeleerd. Veiligheid en blessurepreventie zijn belangrijke thema’s van het Lopersproject. Wij vinden het belangrijk dat je verantwoord en gezond traint. We kiezen daarom voor een voorzichtige opbouw waardoor je lichaam kan wennen aan de belasting van het hardlopen.
Door verantwoord te trainen verminder je de kans op blessures en blijft het plezier in het hardlopen voorop staan.

Trainingen

Op het schema staan de training die je doordeweeks doet, de locatie en de aanvangstijd van de gezamenlijke training op zondag en bijzonderheden zoals de ontbijtloop. Het schema opent in een nieuw scherm en kan (denk aan het milieu) worden geprint op A4 formaat.

Belangrijk

– Zie het schema als leidraad; (binnenkort beschikbaar op deze pagina)
– De omvang gaat geleidelijk omhoog, met relatieve herstelweken;
– Probeer op zachte ondergrond te lopen, dat heeft een schokdempende werking;
– Gun jezelf rust wanneer je je oververmoeid voelt, neem contact op met de trainer en bespreek met hem/haar een minder zwaar schema;
– Spreek gezamenlijk af voor een training; je zult zien dat je makkelijker loopt;
– Zorg dat het plezier voorop staat;
– Stel jezelf een haalbaar doel;
– Neem op tijd je rust zorg voor voldoende slaap;
– Ziek geweest, ga niet inhalen. Bouw rustig weer op!

Mail je trainer

Als deelnemer aan het Lopersproject kan je rechtstreeks met je trainer mailen. Bijvoorbeeld om advies te vragen over een training of om je af te melden voor een training of als je geblesseerd bent en wilt weten wat je kunt doen.

Trainers

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.